Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361


LAKESIDE ADDITION & WHOLEHOUSE REMODEL


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - S Elevation


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - North Lake Elevation Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - North Lake Elevation Bridge


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Northeast Elevation


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - North Terrace Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Stair Tower


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Northwest Elevation


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Driveway Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Terrace


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Terrace Roof Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - Terrace roof


Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - HOUZZ  Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - PINTEREST  Lakeside Addition & Wholehouse Remodel, ENR architects, Lake Sherwood, CA 91361 - FACEBOOK


EXTERIOR


The residence of a young, medical professional and his family, had a priceless lake view, but desired to transform the 1950’s patchwork structure into something fresh, to match their contemporary lifestyle.

The extensive design process by ENR architects managed to utilize the existing core of the compound, retaining wall-laced, hillside structure, while reshaping the spaces, flow and views. The idea was to provide a grand entry from the street to the 2nd level living spaces, and feature the lake view through the procession. The result was a glass entry stair tower, enclosing a glamorous, high-tech, glass spiral stair. The views from the ascent are dangerously distracting.

The main level is an expansive, interconnected, indoor/outdoor space that combines the Living Room, Theater, Kitchen, Dining, Breakfast and Terrace. A new Master Suite was added above a new single Garage.

The contemporary, ArchiCAD-rendered, design includes new floor plans, new master suite, new garage, kitchen, media room, exercise room, breakfast room, curved roofs, curtainwall glass stair tower, custom metal siding, hand troweled plaster, a sliding wall opening onto lake view terrace, clerestory windows & more!


Lake Sherwood, CA


ReflectionStairTower-ENRarchitects, Lake Sherwood, CA